Maxine

söndag 24 oktober 2010

Söndag 24/10-10

Oj, vad veckan har varit fullsmockad och nästa vecka blir nog minst lika händelserik.
I torsdags red jag dressyr på Flyinge. Olof va snäll och hjälpte mig att rida fram. Ronda skötte sig riktigt bra förutom lite bocksprång i försöken till skänkelvikning. Väl inne på banan och Ronda var jätte lugn och riktigt avspänd. Skänkelvikningarna fungerade fortfarande inte men annars gick det bra. Dommarna gav oss rättvisa betyg tyckte jag och hästen presterade nog så bra hon bara kunde för dagen så jag får nog vara nöjd.
Våra hopphästar var inte riktigt på topp denna veckan. Tornado hoppade mycket bättre i kval två med bara ett nedslag. Coockie var felfri och Libido hade ett nedslag så dom två gick till final. Tellus och Chabbe hade levt rövare i lastbilen och sparkat sönder gallerna i lastbilsfönsterna. Så energin hade nog tyvärr gått åt till fel saker. Tellus fick två nedslag och Chabbe fick 20 fel. Nu får dom lite vintervila sen kommer vi tillbaka på topp till våren;)
På torsdagen var det även 6åringarnas första kval och där red Fredrik Defender och Tequila. Defender var först ut med tre nedslag. Aningens spänd var han allt. Tequila hoppade fint men fick lite trångt på en linje och räkte inte riktigt över oxern. 4 fel blev hennes resultat.

På fredagen gick 6åringarnas andra kval och 7åringarnas första kval. Defender hade tre ned även denna dag och Tequila fick ett ner igen. Hon gick ändå vidare till final på söndag.
Notchino hoppade super fint i sitt första kval och fick en felfri runda.Så även han gick till final på söndagen.

På lördagen var vi hemma och red på förmiddagen. Jag passade på att hoppa Maxine och Flingan. Maxan hoppade fint och Flingan bockade;) Precis som vanligt! Haha!
Vid lunch åkte jag och lämnade Wilma till mormor och morfar och sen åkte vi till Flyinge för 5års finalen.
Först red Fredrik Libido som hade 4 fel med sig till finalen. Även i finalen ramlade en bom och dom slutade på 8 fel. Sist red han Coockie. Tyvärr var ryttaren innan felfri och ett glädjejubel uppstod på läktaren. Sen var det kört för Coockies del. Hon skenade ner till insläppet och sen var hon inte riktigt kontaktbar. Två bommar föll och även hon slutade på 8 fel. Lite tråkigt:(
På kvällen var det dax för auktionen. Vi hade två hästar med. Vi passade på att sitta vid VIP-borden. Väldigt trevligt var det och god mat. Vår första häst Cadok blev såld till Stockholm för 145 000kr och den andra Ariano blev såld till en tjej i Skåne för 200 000kr  så det får vi väl vara nöjda med.
Det blev sent i säng och tidigt upp dagen efter!

Idag söndag åkte jag med Maxine till Laholm på en nationell tävling och Fredrik åkte till Flyinge med Tequila och Notchino.
Maxan och jag hade två nedslag i 130 klassen. Hon kändes lite nonchalant och inte riktigt på hugget. Fick ladda på med lite havre till nästa klass så i 140 gick det som tåget;) Felfria och en femteplats. Det var riktigt roligt. Blev väldigt mycket lättare att köra hem nu;)
Fredrik slutade 6a i 7års finalen med Notchino och Tequila hade haft två nedslag i 6års finalen. Inte en helt lyckad vecka på Flyinge men så är det ibland.
Fredrik hade även med sig två försäljningshästar som han visade för stal Hendrix. Det hade gått väldigt bra så vi får hoppas på att få sålt nån häst i alla fall.
Nu har vi duschat, ätit, somnat Wilma och packat lite för morgondagen då det bär av till Ungern för att kolla in en eventuell ny lastbil.
Full rulle på Nybo! God Natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar