Maxine

söndag 29 maj 2011

Söndag 29/5-2011

Määäätt!
Oj oj oj vad jag har ätit denna veckan... Men gott va det!!

I måndags red jag som vanligt på förmiddagen. Trimmade på utebanan med alla hästarna. Passade på att skutta över några småhinder och tränade lite lydnadsövningar med alla hästarna.
Ingrid och Göran åkte till Paris idag så jag fick ju vara mattant. Gissa vad det blev för mat???
Japp, som vanligt blev det fisksoppa:) Tur att den är så fantastiskt god;)
Vid 14.00 tiden hämtade jag Wilma på dagis och vi åkte och handlade lite mat.
Kl.16.30 kom min kompis Ulrika Goodin och tittade på två hästar. Hon hade en kund från USA som ville ha hunterhäst. Sasso passade bra trodde hon så vi bestämde ny dag för filmning. Efter det åkte vi hem till oss och fikade och sen åkte vi till Barsebäcks Hamnkrog och  åt middag. Vi var ett helt tjejgäng som träffades. Himla trevligt och god mat:)
Det hade kommit två nya inridningshästar på kvällen också. Dressyrstammade tror jag.

På tisdagen var det halvtråkigt väder så vi red i ridhuset. Hoppade lite studs och nån serie.
Jag fick återigen vara mattant. Denna dag bjöds det på MAX;) Haha! (som vanligt när Ingrid o Göran är borta).
På eftermiddagen kom det en ny häst. En 7åring e.Chico's Boy. Vi fikade såklart med hästägarna:)
Wilma fick vara på dagis ända till 16.00 idag så jag kunde hjälpa till i stallet på em. Jag hjälpte Anna att rida alla inridningshästarna. Det gick fantastiskt bra. Laura galopperade, Roven kunde trava runt i hela ridhuset och vi travade Inka på linan. Sen longerade vi dom nya hästarna med träns på. Det gick som på räls:)
På kvällen var vi i Dagstorp och byggde bana inför tävlingarna i morgon onsdag. Alla hemmaekipage som ska vara med måste bygga.
Efteråt körde Fredrik mig till grannen och jag köpte en liten Schettis till Wilma. Det ingick såklart utrustning till lille Lucas så det packade vi in i bilen och sen gick jag hem med ponnyn.
Han ville äta hela tiden. Föstår inte det... Huvet åkte ner i backen hela tiden;)) Men vist är han söt den lille prinsen??

På onsdagen red på förmiddagen, lagade mat (soppa) och hann fixa lite i stallet innan det var dax att hämta Wilma på dagis. Vi åkte hem och åt mellis och sen bar det av på tävling i Dagstorp. Jag hade med mig Zincana (6årigt fölsto e.Robin Z-Magini). Fredrik red Tornado och Caudillo.
Jag tyckte det gick riktigt bra. Fick två stopp i första 120 klassen på Saxtorps Hästklinik-hindret... Hmmm! Får nog ta mig ett snack med Anne om detta!!! Haha! Nej, men hästen gick faktiskt väldigt bra förutom att hon tyckte det hindret var mega läskigt. I andra 120 klassen rev jag utsprånget ur trekombinationen. Kom på att jag har nog aldrig hoppat en trekombination med henne så hon är förlåten;) Hon skötte sig bra i alla fall trots att hon var spänd så jag är jätte nöjd. Tornado och Caudillo skötte sig också fint. Tornado var felfri i både 120 och 130 och Caudillo rev ett i 130.

På torsdagen var det ordning i lägret igen! Puh! Ingrid och Göran var hemkomna från Paris. Jag slapp att vara mattant;) Kunde rida på som vanligt utan att stressa;) Jag och Fredrik red ut med Theo och Almondie (2st 4-åringar). Vi red ner på tävlingsbanan och red runt där och vidare upp i skogen. Dom tyckte det var jätte roligt:)
På eftermiddagen var Wilma tvungen att visa upp sin ponny för farmor och farfar så det fick bli en ridtur runt gården och i ridhuset ihop med pappa på Tellus:)
På kvällen var det pick-nick på dagis. Alla barn och föräldrar var där och åt kvällsmat och lekte. Wilma åkte cykel mest hela tiden. Eftersom hon inte når ner till tramporna fick bästisen Elsa cykla och Wilma åka efter i en vagn;) Hon tyckte det var hysteriskt roligt. Det var mysigt att träffa alla och se hur dom har det på dagarna:)

På fredagen red jag på som vanligt hela förmiddagen. Sen åkte jag och handlade lite fika och hämtade Wilma. Klockan 14.00 kom Ulrika igen och filmade Sasso. Han hade fått knoppar, vita lindor, vitt schabrak och hunterträns på sig. Han var så himla söt. Som en liten dockhäst;) Det gick fint och vi fick nog ihop en bra film. Hoppas dom gillar honom på andra sidan atlanten nu:)
Sen var vi ju tvugna att fika lite. Det hade vi ju inte gjort på flera dagar;) hehe!
Efter det åkte jag och Wilma till Center Syd och handlade lite presenter till min bror och hans sambo Emelie som har fyllt år. Wilma var busigare än busigast i affärerna och sprang och gömde sig överallt och rev ner saker osv... Vi var nog inga favvo-kunder idag;) Men vi hittade lite roliga saker i alla fall:)

På lördagen tävlade Fredrik i Trolleholm med Tellus, Tornado, Caudillo och Athina. Dom hade skött sig bra med något nedslag var. Jag och Wilmis hade mys-morgon. Sen gick vi upp till stallet och red. först red Wilma på Lucas och sen red jag på Almondie (4-åring e.Armitage-Cardento).
Bilden är såklart på Wilma och Lucas och inte på mig och Almondie;)
Sen fick Wilma var hos farmor tills pappa kom hem för jag skulle på möhippa.
Lisa ska ju gifta sig:) Yippiiee!!!
Vi skulle kidnappa henne på stationen i Lund men jag, Katarina och Fia fattar ju lite trögt så vi åkte till stationen i Malmö... Hehe! Det kom ingen Lisa och vi hittade inte övriga deltagare heller. Typiskt oss liksom... Vi åkte hem till Katarina där övriga fick möta upp för lite lunch istället.

Champagne, jordgubbar och massa annat gott. Lisa hade ju såklart lite uppgifter hon skulle genomföra och sen bar det av till Flädie där vi skulle skjuta lerduvor. Shit i havet va roligt det var. Jag var ju grym på detta. Att jag inte har fattat det innan. OS 2016 here I come! Jag vann tävlingen:)) Wiieehoo!!!
Här skjuter Lisa skarpt;)

Sen for vi till Malmö för 5-kamp och såklart sushi på Koi. Mmm! Så jäkla gott! Det var en jätte rolig eftermiddag och kväll i trevligt sällskap.
Sushi!!!


Idag söndag var jag uppe i stallet och red Tonic på morgonen. Vi tog en skogstur och hoppade lite stockar. Lite läskigt tyckte han allt att det var att vara ensam i skogen;) Men han är ju en klippa och underbar att rida. Sen åkte jag hem och duschade och fixade lite lunch innan det bar iväg hem till Mahult och mina föräldrar. Vi hade morsdag middag och min kära bror och Emelie var också där. Vi drack champagne och åt fantastiskt god mat i massor. Wilma busade med alla och vi hade det jätte mysigt. Det är så roligt att träffas alla tillsammans. Det händer ju inte så ofta direkt så man får ta vara på tillfällena:)
Nu är vi proppmätta och ska hoppa i sängen och sova väldigt gott!!
Kram på er!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att hitta din blogg! Emma heter jag, vi köpte Dizel av er för ett år sen. En sexårig (då femårig) valack efter Spender. Han är en riktig pärla!

    (http://thetruthaboutem.blogg.se)

    SvaraRadera