Maxine

söndag 23 januari 2011

Söndag 23/1-11

Försöker blogga och titta på handboll samtidigt! Kan bli lite rörigt men då vet ni varför;)

Måndagen var en ganska lugn dag. Dom som tävlade på söndagen fick vila. Jag red Ronda, Amber och Zincana. Sen hängde jag lite på Champagne också. Styrde runt och stannade och satte igång igen. Han var jätte duktig. Fredrik blev på kvällen delägare i ett jättefint avelssto. Hon heter Donatella och är e.Cardento-Quidam de Revel-RobinZ. Hon är mamma till Undicci som Malin Baryard rider.
Ska bli roligt att se vad det kan bli av dom avkommorna:) Nu har vi ju jätte många fina avelsston!

På tisdagen åkte Göran och lämnade Casino Royal (sto -08 e.Careful-Nobel) till operation på Jägersro. Hon hade en liten lös benbit i en kota som skulle plockas bort. Om allt går bra så har min goda vän Katarina köpt henne. Så på eftermiddagen hämtade vi henne och körde hem henne till Katarina där får hon bo tillsvidare tillsammans med Dahlia. Dahlia får bo där i vår innan vi betäcker henne och släpper hennne på bete.
Som tur var så var Oliver där så då passade Wilma på att leka med honom. Det var jätte länge sen dom träffades och dom hade så himla roligt.
Jag red mina hästar på förmiddagen. Fredrik hade gjort en travcavaletti på böjt spår som alla hästar fick jobba på. Lisa fick idag rida Champagne och det gick ju fantastiskt bra:) Han är ju superduktig lille killen. Alla som trodde att han skulle bli en gangster att rida in. Han har ju nästan varit den snällaste. Det blir liksom aldrig riktigt som man tror.

Onsdagen blev lite spännande. Vi tog med oss fyra gröna hästar och åkte hem till en gubbe en bit härifrån och hoppade i hans ridhus. Jag hoppade Ronda och Zincana och Fredrik hoppade Vanity och Gloria. Det var bra för dom att komma iväg och hoppa på ett annat ställe. Ronda var nog den som hoppade bäst. Hon var lite galen ibörjan men sen hoppade hon riktigt fint. Det var ju första gången hon hoppade en hel bana. Zincana var mest pigg och lite jobbig att rida.
När vi kom hem trimmade jag Maxine.
På kvällen kom jag på att jag var sugen på grönsakssoppa och nybakat bröd. Jag satte Fredrik på att baka bröd;) Haha! Det var så himla roligt. Det var första gången han bakade bröd och han tyckte det va alldeles för mycket ingredientser i och han blev orolig att filmjölken skulle ta slut;) Varför han nu blev det, det vet jag inte för han äter aldrig filmjölk! Hmmm! Men det blev jätte gott i alla fall. Wilmis åt massor. Tre tallrikar soppa och massa bröd. Det är ju roligt när maten blir uppskattad:)

På torsdagen fick jag rida Champagne:) Han var ganska trött idag. Jag kom liksom knappt ner till dörren och sen fick Göran jaga mig ett varv. Fast då hade jag longerat massa och ridit en stund på lina så han blev nog lite trött stackaren. Jag byggde en jätte lång studs på ena långsidan som mina hästar fick träna på. Jag gillar att hoppa studs:))
På eftermiddagen åkte jag och Wilma till ett badhus i Lomma och badade med Katarina, Martin, Oliver, Mattias och Elvira. Så himla mysigt. Ett jätte fint badhus med små rutchkanor och massa leksaker till barnen. Fast rutchkanan var nog ändå roligast. Nu har vi bestämt att vi ska simma en gång i veckan. Vi får väl se om vi kan hålla det;)

Fredag och Kristine fyllde år! Grattis Kristine! Det var även sista dagen för vår duktiga praktikant Vendela från Plönninge. Hon var gullig och bjöd på kladdkaka idag. Det gillar vi:) (framförallt Göran)!
Jag fick även ett meddelande från Karro i Tyskland att hon hade flugit av så jag tipsade Göran om att det nog bjöds på tårta i Breitenburg inom de närmsta dagarna;) Han är nog påväg nu;))
Det blev hårdträning av hästarna som skulle tävla på lördagen. Typ 10st ska med på tävling! Lika bra att passa på när det ändå är på hemmabanan.
På kvällen var vi och byggde bana nere på Dagstorps anläggning. Wilma hade fått feber på eftermiddagen och var ganska trött så farmor fick ta hand om henne så länge. På natten sov hon jätte dåligt så tillslut fick hon ligga i vår säng vilket resulterade i att mitt huvud blev utsatt för sparkar ungeför hela natten. Jag var inte pigg morgonen efter. Men jag ska verkligen inte klaga för Wilma sover näsatn alltid 12h/natt i sin egen säng så jag är bortskämd!

Och så var det lördag och jag skulle tävla Zincana för första gången. Två 1m klasser blev det. Hon var så himla duktig och skötte sig exemplariskt. Felfri i första rundan och två nedslag i andra. Hon var nog lite matt i andra rundan men hon var jätte duktig annars. Jag hann inte rida fler hästar för jag hade bara barnvakt till klockan 14.00 och Wilma var ju sjuk så fredrik fick rida Chabbe och Flingan. Dom var felfria hela tiden. Fredrik var felfri i 6 av 7 starter så han hade en himla bra dag med unghästarna. Lisa och Anna hoppade sina egna hästar. Annas häst var mer vild än tam medans Lisas häst skötte sig riktigt bra:)

Söndag fast det inte märks liksom. Kändes nästan som måndag eftersom vi tävlade igår. Ronda blev longerad idag och Georgia fick en skrittrunda i skogen. Maxine och Ice trimmade jag i ridhuset.
I eftermiddags var jag och Wilmis och handlade lite på Center Syd. Folk tittade lite konstigt på mig när jag handlade 50 liter rapsolja på Willys. Vadå? Jag gillar kanske olja!!!! I alla fall våra hästar... Haha!
Nu är handbollen över och Sverige vann! Wiiehoo!!!

Nu väntar en hård vecka. Ingrid och Göran har bokat en sista minuten till Egypten så nu har vi ingen extra hjälp alls denna veckan. Jag måste dessutom vara mattant hela veckan också! Det kommer bli långa dagar!
Dessutom har vi i veckan fått reda på att vårt hotell som vi ska åka till i Egypten i mars, det hinner inte bli färdigt! Nähe! Ska vi kanske tälta??? Nej, dom har tydligen ordnat ett annat hotell så det blir i alla fall semester:))
Men jag återkommer om denna hårda vecka! Hahaha!!

1 kommentar:

  1. just det ja, du kan nå mig på jennyblomberg@gmail.com
    vänligen

    jenny blomberg

    SvaraRadera