Maxine

måndag 13 december 2010

Måndag 13/12-10

Sankta Lucia!

Idag är det Lucia! Wilmis har lussat för farmor, farfar och alla stalltjejerna! Finaste Lucian på länge;)

I fredags var det ju dags för lussebak hemma hos oss. Ulrika, lilla Alice, Katarina och lilla Tova var här och hjälpte till. Katarina och Oliver skulle också varit med men stackars Oliver blev sjuk och har fått ligga på sjukhus hela helgen. Wilmis har saknat sin bästa vän.
Vi bakade lussekatter, pepparkakor och puffkola. Mmm va gott det blev! Vi åt såklart tok-mycket pepparkaksdeg. Det godaste av allt;)
Mitt under allt julbak bestämde sig Wilma för att ta sina första steg i livet. Så himla roligt:) Jag blev så glad!
På eftermiddagen kom det kunder och provred lite hästar men det var nog tyvärr ingen som passade.
Vi passade på att bjuda hem Lina, Lisa och Anna på lite middag på kvällen. Det hade dom gjort sig väl förtjänta av våra duktiga stalltjejer. Självklart kollade vi Idol-finalen:)

I lördags red jag på förmiddagen. Det blev lite studsträning och bomövningar idag.
Efter lunch kom Jeanette Sporre och hennes dotter Felicia och hälsade på. Jeanette har också gått på  Plönnigegymnasiet för 100år sedan;) och hon har tävlat jätte mycket dressyr. Nu utbildar hon sig till läkare och har lagt ridningen på hyllan så länge.
På kvällen var det släktmiddag hos Fredriks föräldrar så då var vi där och gnaskade i oss massa god mat!

På söndagen skulle Wilma och Oliver lussat för deras far-och morföräldrar men vi fick ställa in eftersom Oliver var sjuk. Jag och Wilma var hemma på förmiddagen och fixade lite. Bl a slog vi in lite julklappar och betalade räkningar. När vi hade ätit lunch gick jag upp och red Ice, Georgia och Chabbe. Efteråt fick Ice lite spa-behandling. Det tyckte han va mysigt! Eller, i alla fall gillade han att få massage. Att stå med akupressurmattan gillade han inget vidare.
Stalltjejerna var duktiga och städade i stallet och skottade kanterna i ridhuset. Blev sååå fint!

Idag fick i alla fall Wilma lussa lite. Fast det var nog mer vi andra som tyckte det var roligt. Hon ville inte alls ha någon fånig krona på sig. Bort med den och hit med en macka istället;)
När vi hade ätit Luciafrukost med personalen så gick vi ut och red. Jag red Chabbe, Maxine och Georgia idag och Ice blev longerad. Jag hann med att ha en lektion innan lunch också. Patricia var här och red sitt 4åriga sto e.Cypriano.
På eftermiddagen var vi och handlade lite julklappar och mat. Nu ska vi skriva fakturor och fixa med annat kontorsarbete.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar