Maxine

fredag 17 december 2010

Fredag 17/12-10

Så var det fredag igen! Och bara en vecka kvar till julafton!

Veckan har rullat på som vanligt. I tisdags red jag lite på förmiddagen. Georgia, Chabbe och Amber fick sig en omgång;) Ice visade jag för kunder på kvällen. Det gick bra och tjejen ville komma tillbaka och prova honom imorgon lördag igen. På kvällen hade stalltjejerna sitt årliga julbak tillsammans med Fredriks mamma Ingrid. Dom gjorde massa smaskigt godis som jag o Fredrik nallade av dagen efter. Tror dom hade bakat ända till 23.30 på natten. Dom bakade och fixade och Göran provsmakade;) Precis som vanligt alltså!

På  onsdagen hoppade jag Georgia. Fredrik byggde en serie med oxrar så hon skulle träna sig på att hoppa runda språng och så hoppade vi ett räcke med bom bakom. Hennes ägare kommer och titta nästa vecka:)
Jag red Maxine, Chabbe och Amber också. Ice fick ta det lugnt idag och bara gå i hage och så fick han lite spabehandling. Det gillar han:)
På eftermiddagen åkte jag och Wilma och shoppade lite. Det är väldigt lätt att handla julklappa till Wilma. Hur lätt som hellst...
På kvällen städade vi huset och självklart tittade vi på "Bonde söker fru"! Helt galet program som man inte får missa;)

Igår torsdag hoppade jag Chabbe lite. Hoppade bara några småhinder men han hoppade som om dom vore jätte höga. Bäst att ta i så dom inte äter upp en!!! Ice blev longerad i låg form och så red jag Georgia, Maxine och Amber. Ett jäkla oväder var det så skrittmaskinen började strejka och hästarna kunde vi inte ha ute i hagarna på eftermiddagen så det fick bli löshoppning och longering av dom som inte kom ut så dom fick röra sig lite. Åter igen hoppade min Champagne (Careful-Chapman) bäst. Bara för att jag hade bestämt mig för att sälja honom så hoppar han som sjutton. Får kanske spara han ändå? Hmm! Får se till våren...
Förra veckan började vi ju att rida in fyra utav våra 2åringar, Alice (Hip Hop-Magini), Cosby (Careful-Robin Z), Bionic (Carland-Democritos) och Casino Royale (Careful-Nobel). Nu har alla haft sadel på sig, blivit longerade och vi har börjat tömköra dom lite. Duktigast har faktiskt lilla Alice varit. Den som vi trodde skulle vara värst. Det blir aldrig som man tror!! När dessa fyra är inridna fortsätter vi med dom två sista.
På kvällen hjälpte jag Lisa, Lina och Anna att hoppa sina egna hästar. Fast Lina lånade Fredriks brors häst Kakan. Dom var så duktiga allihop!

Idag Fredag var det så mycket snö ute så Wilma fick åka pulka till stallet och sen var hon ute med farmor och åkte en stund. Jätte skoj!
Jag red Ice, Amber och Georgia. Anna fick äran att rida Chabbe idag;) Fredrik hade lagt ut 7 galoppbommar på ena långsidan som alla hästar fick träna på. Mycket förvänd galopp blev det också. Min favvo-övning;)
På eftermiddagen åkte vi en runda och fixade lite. Bl a hämtade vi ut ett paket med massa hästsaker som vi hade beställt så det blev julafton för hästtjejerna i stallet;)
Nu ska vi iväg på middag till Malin och Patrik. Ska bli trevligt!

I morgon kommer det kunder på Ice igen och på söndag kommer Bettan, Mattias och Elvira och hälsar på. Lite träningar ska jag ha i helgen också. Man får inte ligga på latsidan;)

Trevlig helg alla mina läsare i hela världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar