Maxine

söndag 3 april 2011

Söndag 3/4-11

Jag är tillbaka!! Nu är min semester över...

Vi hade en helt underbar vecka i Teneriffa. Jätte fint hotell, god mat, vackert väder och goda vänner:) Kunde inte bli bättre! Vi solade och badade mest hela tiden och en dag åkte vi till en djurpark. Wilmar älskar djur och roligast var nog aporna och lejonen tyckte hon.
Glass åt vi också hela tiden. Wilma har nog inte sett så mycket glass innan och gud nåde den som tog glassen ifrån henne (även när skålen var tom). Hon blev skogstokig!!! Då fick man snabbt fråga om hon ville bada igen och då sa hon mmmmm och blev glad;)) Haha! Som tur är jobbar hennes morfar åt SIA-glass så hon får väl fjäska för honom.
Vi kom hem i tisdagskväll, bruna och fina.

På onsdagen var det bara på det igen. Ut och rida! Jag hade åkt på en jädrans förkylning och fick knapt någon luft. Men det var bara att rida fem hästar. Det var i alla fall roligt att rida och det var skönt att röra på sig lite. Stallet var strålande rent. Fia hade haft "tema Tyskland" där medans vi var iväg. Man blir glad när man kommer hem till ett fint stall och fina hästar:)
Efter lunch var jag på nåt slags utvecklingssamtal på dagis. Wilma sköter sig!! Puh! Haha! Nej, vi pratade bara om inskolningen så det var inte så allvarligt;)) Sen var vi tvungna att ta en tur till ICA-MAXI. Kylskåpet gapade ju tomt där hemma. Sen fick jag börja tvätta också för tvätthögen var enorm!

Torsdag morgon 04.30! Jag mår illa, har ont i magen och är yr... Ja ja, vad trevligt med lite maginfluensa. Jag låg utslagen hela dagen och hela fredagen. Min förkylning ville inte ge sig och jag tror jag hade feber. Mådde As-Kalas-dåligt... Inte gjorde det saken bättre att Wilma ville vara vaken till ca 22.00 på kvällarna och sedan vägrade att sova i sin egen säng. Fredrik hade dessutom åkt på min jädrans förkylning så han var inte mycket piggare än jag. Den enda som var pigg var alltså Wilma. Tyvärr är hon inte särskilt intresserad av att sköta hushållstjänster...
På fredagen var dessutom Anna ledig, praktikanten jobbade bara halvdag och Fia hade opererat munnen. Lisa fick rida som tusan.

Lördag morgon och tävling i Laholm. Jo men jag mår nog ganska bra tänkte jag när jag vaknade... eller NOT... Varför är jag alltid sjuk när det är tävlingar i Laholm??? Vågar knapt anmäla mig dit igen.
Men skam den som ger sig. Hade ju trots allt ridit lite på onsdagen... Maxine hade ju inte hoppat sen Dagstorp 2v tidigare. Men va fasen, då gick det ju bra ju;)) Hon var piggare än piggast. Det blev ett ner i 130 klassen. I 140 klassen vände jag upp lite kort på hinder nr 2 och Maxan hoppade lite rakt upp och ner och landade på bakbommen. Sen var det tre språng till hinder nr tre och jag fick kanske inte riktigt in just det antalet... Hoppsan, vi hoppade lite rakt igenom. Sen hoppade vi en kombination och sen tyckte jag inte det var kul längre så jag utgick. Det blev lite High Chaparall idag men jag skyller på att jag varit sjuk och inte kunnat träna ordentligt... Skönt att ha något att skylla på;) hihi!

Idag söndag tänkte jag återigen att jag nog mådde bättre... Men va fasen då! Idag var förkylningen värre igen och jag var helt slut i kroppen. Då bestämde sig Ronda för att vara på sitt livs sämsta humör och gjorde allt för att inte behöva vara med. Jaja! Vad är en bal på slottet??? Zincana skötte sig utmärkt i alla fall och var felfri i 1m och hade ett ner i 105. Nästa helg får dom fasikens hoppa 110 för denna veckan tänker jag vara frisk och rida som tusan! Så det så!!!

Det har kommit en drös nya hästar på dessa dagar såklart;) Don P sålde jag precis innan vi åkte på semester. Det var skönt för vad skulle jag med en dressyrhäst till??  Nu har vi tok många hästar till försäljning. Från 60 000kr och uppåt. Så kom och fynda;) Hästar i alla åldrar från unghästar till svårklasshästar.

Höll ju på att glöma skriva det roligaste av allt!!! Fredrik och Panthalassa vann ju lördagens 140 i Laholm! Heja heja! Nu är han skyldig mig 2 champagne flaskor och jag är skylldig honom 1. På nyårsafton blir det fest... Vem vill va med??? ;)))
Ha det härligt i vårsolen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar