Maxine

fredag 24 september 2010

Fredag 24/9-10

Nu har vi varit i Belgien i 3 dagar och vi har fantastiskt roligt! Vi åkte i onsdags morse från skåne och va framme vid 14 tiden. Mitt underbara barn var glad hela resan vilket underlättade väldigt mycket.
Väl framme tog vi en rundtur på området innan vi åkte till hotellet, vilket va ett gammalt mysigt slott som låg 15 min gångväg från tävlingsplatsen. Ett mindre kaos väntade på oss där. Här finns inga rum bokade!!!
HJÄLP! Vad gör vi nu?? Först lyckades dom ordna 2 dubbelrum till oss. Men vi är ju 9st plus Wilma. Blir kanske lite trångt tyckte vi. Till slut löste sig allt så nu sover vi i sviten!! Me like!!

Igår gick första kvalen. Först ut va 7års hingsten Notchino. Hans klass går på den största banan (Ratina Z banan) Ett oturligt nedslag på B-hindret i trekombinationen. Attans, där va det kört för här gäller det minsann att va felfri. Men han hoppade otroligt fint för övrigt.
Sen var det dags för vår andra hingst Tellus. 5åringarna hoppar på Almé Z-banan (kommer bilder på banorna). Oj, vilken runda dom gjorde. Riktigt kul att se! Hoppade felfritt och vi fick en anledning att fira! (Man ska ju fira medans man kan fira). Banan var tok-lång. Den bestod av 12 hinder och 3 kombinationer. Snacka om mjölksyra i slutet! Sist ut var vår andra 5åring Tornado. Han gjorde en fin runda men såg väldigt matt ut. Hoppade inte alls med den spänst han brukar. 3 nedslag blev det.

Sen passade vi på att åka till ett stort outletcentrum och shoppa och på kvällen blev det restaung.

Idag gick kval 2 och startlistorna va omvända från gårdagen. Vilket betydde att Tornado va först ut. Idag såg han ut som vanligt och hoppade med otrolig spänst. Felfri runda! Sen va det Tellus tur. Lite skakigt att titta på! Men oj så  fint han hoppade. Felfri igen och finalen va säkrad. Lycka i lägret kan man ju säga! Nu fick vi en ny anledning att fira. Sist ut idag va Notchino. Tidshoppning brukar vara hans grej men idag föll 2 bommar. Lite tråkigt för han har ju varit så fantastiskt fin hela året.
Men detta är nog dom svåraste banorna dom någonsin har hoppat på alla tre hästarna.

På eftermiddagen var det Belgiska mästerskapet på Ratina Z banan och uppvärmningsklass för hingstarna som går Sires of the world på Almé Z banan. Massa roligt att titta på. Hip Hop och Careful representerar Sverige. Båda va felfria på hinder men Careful fick nåt tidsfel. På kvällen va det fölauktion men vi orkade inte titta på den i år så det fick bli middag på hotellet istället.

I morgon är det consulation hoppning för Tornado och Notchino och vi ska även kolla finalen av Sires of the World, sen hoppar Tellus final på söndag. Håll nu alla tummar och tår för honom.

2 kommentarer:

  1. Håller tummarna för Tellus! Superkul att du gjort en blogg så man kan läsa om hästarna, man tänker ju på dem ibland efter att ha haft praktik hos er :) / Emilia (vecka 2 och 3 i vintras)

    SvaraRadera
  2. Duktiga ni är!
    Kul med en blogg! Ska följa med spänning!
    Jacob

    SvaraRadera